Analiza slučaja u Nemačkoj

Ovde ćemo postavljati sve optužbe i argumente koje protivnici Onecoina pišu po blogovima i komentarima. Sve ćemo detaljno analizirati i argumentovano odgovoriti. Ostavićemo objektivnim ljudima sami da odluče koje argumente će prihvatiti
Post Reply
Justice Department
Posts: 3
Joined: Mon Jun 26, 2017 4:51 pm

Analiza slučaja u Nemačkoj

Post by Justice Department » Thu Jul 20, 2017 11:58 pm

U ovom članku analiziraćemo šta se desilo u Nemačkoj, da li je stvarno toliko loše, da li je OneCoin trajno zabranjen u Nemačkoj kao što negativno propagiraju neki ljudi i mediji (tj. kako bi njima odgovaralo da bude).

Sve što treba da uradimo je da analiziramo sve članke izdate od strane Bafina, nemačkog regulativnog finansijskog tela.

Prvi članak koji su objavili bio je 10.04.2017.
https://www.bafin.de/SharedDocs/Veroeff ... es_en.html

Preveden naslov sve govori:
IMS International Marketing Services GmbH: zamrzavanje naloga i privođenja kraju neovlašćenog biznisa slanja novca
Kao što znamo, globalne MLM kompanije ne registruju svoje branše svuda po svetu. Umesto toga, lideri sami registruju svoju kompaniju i skupljaju novac od proizoda MLM kompanije iz te zemlje i u dogovorenim intervalima prebacuju novac na glavni račun MLM kompanije. IMS Internatioanal je u vlasništvu jednog od OneLife lidera, Franka Ricketsa. OneLife je sarađivao sa njegovom firmom IMS International, koja je pružala usluge marketinga i mesta za uplatu edukativnih paketa za region. IMS je trebao da dobije dozvolu za "slanje para", zato što je prepoznat kao finansijska institucija takve vrste od strane Bafina. Obzirom da nije dobio licencu, IMS je dobio zabranu poslovanja. Ne znamo šta će biti sa tom firmom, ali znamo da OneLife ne može da sarađuje s njima dokle god se ne dobije licenca.
Hejteri će izvrnuti ovu vest i propagirati IMS kao podkompanju OneLife-a, što samo pokazuje njihovo neznanje o tome kako MLM funkcioniše.

OneLife je objavio zvaničnu izjavu da ovo nije njihova greška, već da je IMS trebao da dobije licencu, a ne OneLife/OneCoin
Image

Posle ove oficijalne izjave, nova zabrana je donešena 18.04.2017 od strane Bafina, ovoga puta protiv IMS klijenta - OneCoin LTD Dubai.
https://www.bafin.de/SharedDocs/Veroeff ... td_en.html

Citiraćemo samo naslov, pošto ostatak teksta nije toliko bitan:
Onecoin Ltd, Dubai: Prohibition of involvement in unauthorised money remittance business
Prateći zabranu IMS-a, OneCoin je takodje dobio zabranu da učestvuje u biznisu slanja novca dok ne dobiju licencu.
Ova zabrana je dosta nejasna, obzirom da OneCoin nikad nije bio ni uključen u slanje novca u Nemačkoj, tako da je ova zabrana po našem mišljenju čisto radi preventive. "Ako želite legalno da se bavite tom vrstom biznisa, morate prvo dobiti licencu."

Nakon toga, izgleda da je Bafin istražio šta je OneCoin/OneLife i prepoznao je OneCoin kao kriptovalutu, a svi znamo u čemu su sve kriptovalute uključene u današnje vreme. Iako je OneCoin još uvek privatan, Bafin je izgleda bio upoznat sa planom izlaska na berzu, te je zabranio promovisanje OneCoina dok ne dobiju njihovu licencu.

https://www.bafin.de/SharedDocs/Veroeff ... td_en.html
Preveden citat iz naslova gore navedenog članka glasi:
Onecoin Ltd (Dubai), OneLife Network Ltd (Belize) i One Network Services Ltd (Sofia/Bulgaria): Bafin nalaže prekid kompanijama da trguju sopstvenim sredstvima - OneCoinima u Nemačkoj
Ovo je takođe nejasno obzirom da OneLife nikad nije ni trgovao OneCoinima, nego je isključivo prodavao edukativne pakete.
28.04.2017. OneLife, kao jedna transparentna i saglasna kompanija objavljuje izjavu da dok ne rasčiste stvari sa Bafinom, promocionalni tokeni se u Nemačkoj neće dobijati uz edukativne pakete kao mera predostrožnosti.
Image

U skorašnjem webinaru "Pitajte dr Ružu", dat je odgovor na trenutnu situaciju u Nemačkoj
https://www.youtube.com/watch?v=NKyfbhADtdw

Napravljen je transkript:
Više informacija o onome šta se dešava u Italiji i Nemačkoj je šta interesuje ljude. Kakva su predviđanja za trenutne članove i ljude koji bi želeli da se učlane iz ovih država?
dr Ruža:
Mi kao kompanija smo svesni situacije i u kontaktu smo sa svim regulatornim telima u Evropi. Evropa je vrlo važno tržište za nas, tako da ono što smo uradili jeste da smo se prijavili za finansijsku licenu u Nemačkoj, obzirom da je to tržište od velikog značaja za nas, i kao što rekoh OneCoin ima nameru da ostane na tržištu dugo dugo vremena.
Trebaće vrema, proces prijave je vrlo komplikovan kao što možete da zamislite, dokumentacija je vrlo obimna ali je prilažemo, i čim budemo dobili novosti o procesu licenciranja od strane vlasti, obavestićemo vas.
Ovo je stvar koja nam je jako bitna i fokus nam je u edukaciji tržišta, a pojedini lideri preteruju u prodaju, previše su agresivni i ponavljam, mi kao kompanija ne tolerišemo ljude koji daju prevelik akcenat na prodaji ili prikazuju priliku na pogrešan način.
Da sumiramo situaciju u Italiji i Nemačkoj, radimo na njihovom rešenju, nadgledamo ih vrlo pažljivo, i takođe bih želela da lideri budu vrlo odgovorni, kao što rekoh saglasnost kažnjava ljude koji rade stvari koje ne bi trebali, molim vas postarajte se za svoje ljude jer pojedini će samo naneti štetu sebi, vamai ostalim članovima mreže.
Velika Britanija je najbolji primer kako trebaju uplate da se vrše. Poznato je da NMS(nezavisni marketinški saradnici) koriste usluge http://supercapital.uk/ koja ima svu potrebnu dokumentaciju, za razliku od IMS-a u Nemačkoj.
Ovako rade pametni NMS, a ne kao neki koji otvaraju firme na svoju ruku bez potrebnih licenci.
Image

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests