XcoinX

Here everyone can state their opinions on Onecoin/Onelife ecosystem. You are free to critique flaws or praise the good sides of the vision. Any hatred will be removed.
slobodanboda
Posts: 201
Joined: Tue Aug 08, 2017 9:54 am

XcoinX

Post by slobodanboda » Sun Sep 03, 2017 9:44 pm

Dobio sam informaciju da ce XcoinX biti aktiviran u Secembru 2017.
Nemam potvrdu da li je to lazna ili prava informacija.
Voleo bih da se to razjasni.

Igorkrnic
Site Admin
Posts: 1857
Joined: Wed Jun 14, 2017 7:47 pm

Re: XcoinX

Post by Igorkrnic » Tue Sep 05, 2017 11:53 am

Nemam ni ja takvu informaciju :)

slobodanboda
Posts: 201
Joined: Tue Aug 08, 2017 9:54 am

Situacija u Kini

Post by slobodanboda » Tue Sep 05, 2017 2:36 pm

Danas sam dobio informaciju iz Kine da je njihova vlada od Sep.04og zabranila promet svim kriptovalutama u Kini koje su na ICO.
Razlog kao sto kazu je da se proveri svaka pojedinacno i da se uklone sve lazne kriptovaute sa trzista.
Kinezi su dosta zabrinuti a znamo da oni cine stub cele price sa vise od milion korisnika.
Ja sam razumeo da se to ne odnosi na OneCoin sada ali ne znam kako ce da se situacije razvija.
Ako mozes malo da to istrazis.
Ja pokusavam da dobijem jos informacija.

slobodanboda
Posts: 201
Joined: Tue Aug 08, 2017 9:54 am

Re: XcoinX

Post by slobodanboda » Tue Sep 05, 2017 3:20 pm

Ovo je Google verzija prevoda sa Kineskog texta sa nekog od njihovi sajtova.

U 3:00 sati 4. septembra Narodna banka Kine (centralna banka) i ostala sedam departmana zajednički su izdale "Obaveštenje o sprečavanju rizika od finansiranja starateljstva" (u daljem tekstu: "Obaveštenje"). "Najava" istakla je da se finansiranje kovanog novca odnosi na finansiranje glavnog tijela kroz tokove ilegalne prodaje, tiraža, investitorima za podizanje Bitkoina, valute i drugih takozvanih "virtualnih valuta", u suštini je neodobreno nelegalno finansiranje Ponašanje, sumnja na ilegalnu prodaju tokena, nelegalno izdavanje hartija od vrednosti i nezakonito prikupljanje sredstava, finansijske prevare, piramidalne šeme i druge kriminalne aktivnosti.
Istovremeno, "Obavještenje" je rekao da datum objavljivanja (4. septembra), sve vrste izdatih izdavačkih sredstava treba odmah zaustaviti. Organizacije i pojedinci koji su završili finansiranje tokena trebalo bi da naprave aranžmane za repatrijaciju. Odgovarajuće odjele će ozbiljno istražiti i baviti nefinansiranim tokensom finansijskim aktivnostima i završetak projekata finansiranja izdatih za tokove u nezakonitim aktima.
"Regulatori nemaju" jednu veličinu u skladu sa svim "," u obaveštenju centralne banke "koja je objavljena pre nedelju dana, vest o novoj industriji da" ICO u sadašnjem finansiranju i učešću Kine nije previše, društveni uticaj nije Count.
Sada kao prošlost, fraza u proročanstvo.
ICO nadgleda Ian Iuan Chao
Prema nacionalnoj platformi za analizu finansijskog rizika za Internet, objavljena je "Prva polovina domaćeg ICO izvještaja o razvoju u 2017. godini", u prvoj polovini ove godine Kina je završila ukupno 65 ICO projekata, kumulativna finansijska skala od 2.616 milijardi juana, kumulativno učešće od 105.000. Međutim, praktičar je ispričao vestima da statistika možda nije dovršena, iznos stvarnog finansiranja možda je bio čak 10 milijardi.
Kao što je pomenuto u Obavještenju, monetarne vlasti ne izdaju tokene ili "virtuelnu valutu" koja se koristi za izdavanje finansiranja valute i nemaju zakonske atribute kao što su zakonski i obavezni i nemaju isti pravni status kao valuta. Treba da se koristi kao valuta u opticaju na tržištu.
Podseća na 3. decembar 2013. godine, Narodna banka i ostala pet ministarstava i komisija objavljenih "o prevenciji obaveštavanja o malom valutnom riziku" (Iinfa 〔2013〕 289), "obaveštenje" objašnjava prirodu Bitkoina, taj bitkoin nije Izdate od monetarnih vlasti, ne postoje zakonska i obavezna novčana svojstva, a ne stvarno značenje valute. U smislu prirode, Bitcoin je specifična virtuelna roba, nema isti pravni status kao novac, ne može i ne bi trebalo da se koristi kao valuta na tržištu.
Ali jasno je da je centralna banka ovog puta na stav ICO-a ozbiljnija od Bitka. Pošto je u saopštenju iz 2013. priznato i status legitimnosti Bitkoina - "Međutim, Bitcoin trgovanje kao robna razmena na Internetu, široka javnost u riziku od sopstvenih pod pretpostavkom slobode učešća.
Za ICO tokene, "Bilten" pokazuje da je "u suštini neovlašćeno nezakonito finansiranje dela, sumnja na ilegalnu prodaju tokena, ilegalnih hartija od vrednosti i ilegalnog prikupljanja sredstava, finansijske prevare, piramidalne šeme i druge kriminalne aktivnosti. "
Ovo je bio znak pre. Državni savjet je 24. avgusta izdao Pravilnik o odlaganju nelegalnog podizanja sredstava (nacrt), koji je jasno naglasio da je definiran kao sedam oblasti nelegalnog prikupljanja sredstava, uključujući i "prikupljanje sredstava u ime virtualne valute".
Advokat Liu Ksiniu, stariji partner u advokatskoj kancelariji Dacheng, rekao je da je haos na tržištu ICO-a ozbiljno narušio stabilnost finansijskog poretka. Na primer, neki bezakonski elementi su pod znakom bloka lanca, sa profesionalnom terminologijom i budućom vizijom Pod uvjetom korištenja načina ICO-a za primjenu piramidnih šema, prevara, ilegalnog prikupljanja sredstava i drugih kriminalnih aktivnosti, većina otkrivanja informacija o projektu ICO-a nije uspostavljena ili nije tačna, glavni identitet, izvodljivost projekta, tok kapitala, profitni model dvosmislena situacija također čini investitore Teško je napraviti razliku između autentičnosti i prednosti i nedostataka projekta, tokovi i cirkulacija mogu postojati u valutnim vaučerima koji ne važe, mijenjaju se s podacima, manipulišu cenama, zajednički Zuozhuang, drugi broj ovog fenomena takođe čini ICO poraženim kritikom.
Preseći finansijske institucije i agencije za plaćanje povezane sa poslovanjem ICO-a
Zahtevi za "obaveštenje", datum ove najave, sve vrste izdatih izdavačkih sredstava treba odmah zaustaviti. Organizacije i pojedinci koji su završili finansiranje tokena trebalo bi da naprave aranžmane za repatrijaciju i tako dalje, razumno štite interese investitora i pravilno postupaju sa rizicima. Odgovarajuće odjele će ozbiljno istražiti i baviti nefinansiranim tokensom finansijskim aktivnostima i završetak projekata finansiranja izdatih za tokove u nezakonitim aktima.
A za platformu za finansiranje tokena, ne traže pravnu valutu i ​​tokene, "virtualna valuta" između razmjenskog posla, a ne trgovanja ili kao centralni trgovački žetoni ili "virtualna valuta", ne za tokene ili " Virtuelna valuta "za pružanje cena, informativnih usluga i drugih usluga. Za postojanje nezakonitog izdavanja bonove finansiranja platformu za trgovinu, finansijski menadžment će izvući telekomunikacione administracije da zatvore svoju veb platformu i mobilne uređaje, da skrene mrežu u sektoru slova mobilnog APP do sledećeg okvira odlaganje u App Store, i doneo odsek za poslovne administracije u skladu sa zakonom Opozvati licencu za poslovanje.
Pored toga, finansijske institucije i nebankarske agencije za plaćanje ne mogu obavljati poslove vezane za transakcije finansiranja tokena.
Finansijske institucije i neće nebankarska institucija plaćanje, direktno ili indirektno račun za simboličnu izdavanje finansiranja i "virtuelnog novca" otvoren, registracija, promet, kliring, naselje i drugi proizvodi ili usluge ne mogu biti pokriveni sa tokena i "virtuelnog novca" Povezano Od poslova osiguranja ili tokena i "virtualne valute" u obim osiguranja. Finansijske institucije i nebankarske agencije za plaćanje utvrdile su da izdavanje valute finansijskih transakcija nezakonite tragove treba odmah prijaviti odgovarajućim odeljenjima.
Ovo je takođe vrlo slično obaveštenju za Bitcoin iz 2013. godine. Malo vijesti o specijalnoj valuti nagoveštavaju vijesti da, pošto finansijske institucije i agencije za plaćanje više ne podržavaju posebnu valutu, Bitkoar je naišao na dvogodišnju nisku cenu, do kraja prošle godine se poboljšao, a početkom ove godine ICO vatra i porast.
Njegov planinski kamen
U stvari, strane zemlje imaju regulatorne slučajeve. Krajem jula Komisija za hartije od vrijednosti (SEC) je utvrdila da znak DAO pripada kategoriji vrijednosnih papira, saopštio je da će se u regulatorni sistem uključiti u regulatorni sistem SFC, u skladu sa ograničenjima regulatornog sistema federalnih zakona o hartijama od vrijednosti.
Zapravo, u industriji postoje ljudi u kojima je regulatorni model DIK-a prepoznao i koji može postići razliku između regulacije, od dobrog i lošeg ICO projekta kako bi se napravila razlika između stvarne vrijednosti projekta i pridržavanja principa diskriminacije - za one koji u potpunosti koriste tehnologiju blok lanca Projekat ICO, koji u suštini rešava pravi problem, treba u potpunosti potvrditi i podržati upotrebom principa sandboka kako bi se podstakle tehnološke inovacije, za ICO projekte koji samo primenjuju tehnologiju blok lanca u tradicionalnim modelima poslovanja, oni bi trebali prodreti u njihovu formu Njegov poslovni model suštine nadzora, a za ime inovacije da pokrije nezakonite svrhe projekta, trebalo bi da bude ozbiljno pucano i odlučno zabranjeno.
Jedan stručnjak za industriju i nove vesti dijele njegovu misao da je jedan zamišljen višenamjenski regulatorni model.
Prvo, za izdavaoca
(1) da preuzmu projektnu dozvolu i sistem podnošenja prijave, odnosno da svi projekti ICO-a moraju da podnesu zahtjev za odobrenje regulatornim organima i podnošenje prijave i moraju biti odobreni od strane nacionalne distribucione platforme za objavljivanje projekta, ne dozvoljava "tržište ICO van tržišta". Kao što su projekti ICO-a koji ne mogu ispuniti gornja dva uslova, za koje se sumnja da su ilegalni prikupljanje sredstava i da ih zabranjuju, a od izdavaoca zahteva da podnese krivičnu i građansku odgovornost.
(2) U aplikaciji ICO projekta za operacije sletanja projekta lanca blokiranja u celom procesu, izdavalac treba da nastavi da obavlja potpunu i istinitu obavezu otkrivanja informacija, uključujući objelodanjivanje informacija, uključujući regulatore i investitore, obim razotkrivanja informacija bi trebao biti sveobuhvatniji Uključujući, ali ne ograničavajući se na sredstva (digitalna valuta) za podizanje situacije, korišćenje sredstava (digitalna valuta), napredak istraživanja i razvoja projekta, prihoda projekta i distribucije.
Drugo, za platformu za distribuciju i trgovinu
(1) da uzmu sistem upravljanja licencama, odnosno da su samo regulatorni organi odobrili osnivanje ili podnošenje platforme prije nego što se ICO projekat može izdati i poslovno trgovanje tokensom.
(2) reviziju pristupa projektu, preko platforme mora biti izdata od strane regulatornih organa podnetih u zapisnik, inače platforma treba da snosi odgovornost za nezakonito izdavanje ICO projekta.
(3) implementaciju registracije korisničkog imena, sistem identifikacije kako bi se osigurala da se u svim vremenskim transakcijama i srodnim podacima prate velike transakcije sa visokom frekvencijom kako bi se ograničila implementacija sistema izvještavanja o sumnjivim transakcijama i drugih obaveza protiv pranja novca.
(4) da ojača sigurnost mreže, sigurnost informacija, postrojenja sistema za oporavak od katastrofe, redovno sigurnosno testiranje.
(5) da zatraži od platforme da izvrši nadzor nad objavljivanjem informacija izdavaoca, obrazovanje investitora, savjete o riziku i druge dužnosti; uvođenje advokatskih kuća, računovodstvenih agencija, agencija za procenu i sertifikaciju i drugih posrednika trećih lica kako bi se ojačala platforma za obavljanje ocjene bezbednosti usaglašenosti The
Treće, za investitore
(1) Pridržavati se principa ulaganja ulagača radi implementacije sistema pristupa investitoru, uključujući postavljanje praga kvalificiranih investitora, znanja ICO-a i testiranja rizika za investitore kako bi osigurali da investitori sa odgovarajućim znanjem i tolerancijom rizika mogu učestvovati u ICO projektima The
(2) da ojačaju obrazovanje investitora kroz digitalnu valutu, lanac blokova i druga srodna znanja, tako da investitori razumeju ICO i investicione rizike, racionalan tretman potreba finansiranja ICO projekta, smanji iracionalno ponašanje investicija i špekulacije.

slobodanboda
Posts: 201
Joined: Tue Aug 08, 2017 9:54 am

Re: XcoinX

Post by slobodanboda » Tue Sep 05, 2017 3:59 pm

Ovaj clanak je preved od REUTERS-a.

Šangaj / LONDON - Kina je u ponedeljak zabranila i zabranila praksu prikupljanja sredstava putem pokretanja digitalnih valuta zasnovanih na tokenu.
Taj potez je bio usmjeren na takozvane ponude za početnike (ICO) na tržištu koje je eksplodiralo od početka godine.
ICO su postali bonanza za preduzetnike u digitalnoj valuti, globalno i u Kini, a ove godine su obezbedili gorivo za brzu usporedbu u vrijednosti kriptokupcija, što je izazvalo strahove od balona koji bi mogao da pukne. [L5N1KV4DN]
Pojedinci i organizacije koje su završile prikupljanje sredstava ICO-a trebalo bi da naprave aranžmane za vraćanje sredstava, saopštila je zajednička izjava Narodne banke Kine (PBOC), hartija od vrijednosti i bankarskih regulatora i drugih vladinih odjela objavljenih na sajtu centralne banke.
Ukupno, 2,32 milijarde dolara je pokrenuto preko ICO-a, sa 2,16 milijardi dolara od toga koji se pokreće od početka 2017. godine, prema analizi kriptocudentne analize sajta Criptocompare.
Bitkain rival Ethereum, koji se najčešće traži da se uplati i koji je stoga doživio nezapamćeni rast ove godine, oštro je pao na vijesti, nakon što je na današnjem trgovanju smanjio skoro 20 odsto na 283 dolara, navodi se u trgovinskoj publikaciji Coindesk.
Bitcoin je takođe bio niži za 8 odsto, dok je ukupna vrijednost svih kriptokupcija smanjena za oko 10 odsto, prema veb stranici industrije Coinmarketcap.com.
"Velika pada cena može se pripisati panici među trgovcima i uzimanju dobiti", rekao je osnivač Criptocompare Charles Haiter.
Brzim usponom ICO-a podstaknuta je Komisija za hartije od vrijednosti i razmjene (SEC) u SAD da upozori u julu da bi neke ICO trebalo regulisati kao i druge vrijednosne papire. Singapur i Kanada su slijedila slična upozorenja.
Zenon Kapron, direktor konsultanata za finansijske tehnologije iz Šangaja Kapronasia, rekao je da sumnja da su regulatori stavljali kočnice na ICO kako bi bolje razumeli fenomen, ali bi se u budućnosti olakšali.
"Regulatori na globalnom nivou se bore da razumeju šta su ICO-i, koji su rizici, kako da ih ograde i regulišu", rekao je on.
"Kina se na mnogo načina ne razlikuje od SAD-a ili Singapura, rekavši, u redu, moramo da se vratimo na njih sve dok ne shvatimo kako da se bavimo njima ... Mislim da će to biti malo privremena mera . "

"MUZIKA JE STOPAO"
Kreiranjem i izdavanjem digitalnih tokena, preduzetnici mogu brzo prikupiti velike iznose - ponekad stotine miliona dolara u minutama - uz malo ili nikakav regulativni nadzor. Ali, za razliku od tradicionalnog prikupljanja sredstava, vlasnici tokena uglavnom ne dele nikakav deo u konkretnom projektu, niti bilo kakvu sigurnost.
Stoga, za kupca, glavni razlog za kupovinu ovih visoko rizičnih tokena često je jednostavno opklada da će njihova vrednost porasti. Kada se izdaju tokensi, mogu se trgovati protiv drugih kriptokutencija kao što je bitkoin, prva uspešna digitalna valuta.
Popularnost ponude za kovanice u ovoj godini porasla je u Kini.
U julu je državna novinska agencija Ksinhua navela podatke vladine organizacije koja prati online finansijske aktivnosti kako bi prijavila da je do sada bilo 65 ICO-a tokom godine, što je povećalo kombinaciju 2,62 milijarde juana (394,6 miliona dolara) od 105.000 osoba u zemlji.
Oliver Bussman, nekadašnji glavni direktor za inovacije u UBS-u i sada predsednik udruženja "Cripto Vallei Association" iz Švajcarske koji promoviše tehnologiju zasnovanu na blokovima, rekao je da kineske vlasti moraju biti posebno oprezne u zaštiti potrošača zbog nedostatka finansijskih savjeta u zemlji , u poređenju sa Evropom ili Severnom Amerikom.
Reakcija na zabranu je bila brza online.

"Muzika je zaustavljena", rekao je jedan član grupe za ćaskanje na platformi za društvene mreže VeChat koja je prošle sedmice postavljena za predstojeću ICO za platformu pod nazivom SelfSell.
"Požurite i prodajte svoj bitkoin", rekao je drugi.
Organizator projekta ICO, koji je nedavno prošao na šesti gradskoj izložbi, rekao je da je projekat suspendovan.
Međutim, Bussman je rekao da kada je postojao određena regulatorna jasnoća, i kada bi se razradilo kako klasifikovati različite vrste ICO-a, nastavak prikupljanja sredstava zasnovan na tokenu će se nastaviti.
"Inicijalna ponuda novca je novi poslovni model koji koristi tehnologiju blokača i to će ostati", rekao je on.
"Ovo nije kraj ICO-a - apsolutno ne."

Izveštavanje Jemima Kelli u Londonu, John Ruvitch u Šangaju, Elias Glenn i Peking Nevsroom; Uređivanje Ričarda Borsuka i Sam Holmsa / Jeremi Gaunt
Naši standardi: Trust Trust Principi.

Igorkrnic
Site Admin
Posts: 1857
Joined: Wed Jun 14, 2017 7:47 pm

Re: XcoinX

Post by Igorkrnic » Thu Sep 07, 2017 4:22 pm

Da ovo je kina za sad zaustavila sve ICO jer nisu legulisani a Onecoin ne prodaje svoje coine za druge kriptovalute pa ne potpada po ovo.
Onelife prodaje edukativne pakete i uz njih mozete da birate da li da dobijete tokene kojim cete dzaba dobiti onecoine.

slobodanboda
Posts: 201
Joined: Tue Aug 08, 2017 9:54 am

XcoinX

Post by slobodanboda » Thu Sep 07, 2017 4:25 pm

U medjuvremenu sam i ja malo ispitao i sada je jasno o cemu se radi.
Prvi dan je bio malo haotican.
Moje pitanje je sada vezano za izlazak na berzu Coina ili za pocetak XcoinX jer tada se prelazi u tzv "finansijsku sferu".
Da li ce biti otezano ili pomereno zbog te iste regulacije u Kini.

Igorkrnic
Site Admin
Posts: 1857
Joined: Wed Jun 14, 2017 7:47 pm

Re: XcoinX

Post by Igorkrnic » Wed Sep 13, 2017 11:41 pm

Oni su najavili izlazak na xcoinx javno za Oktobar 2018, to je bilo posle kineskog bana za ICO, posto je kineksi ban privrmen dok se ne donese zakon krajem godine, mislim da Ruja prosto zeli da saceka te regulacije pa da lepo posle to odradi po propisima, a ne da sad izlazi pa da posle ih gase ili sta vec mogu da odrade.
Jbg ljudi moraju da shvate da nije sve u Rujinim rukama vec da se moraju vlade pustiti da malo srede stvari ;)

slobodanboda
Posts: 201
Joined: Tue Aug 08, 2017 9:54 am

XcoinX

Post by slobodanboda » Thu Sep 14, 2017 2:31 am

Da li je poznat tip berze na koji ce se izaci.
Da li je to interni tip berze gde ce kompanija pokrivati troskove menjanja Coina u FIAT valute ili neki drugi nacin.
Interni tip je dosta rizican i morao bi imati ogromna ogranicenja bar u pocetku jer kada bi 4 miliona ljudi koliko bi ih moglo biti do tada promenilo samo po 1.000 OC to bi bilo skoro 10 milijardi EUR po kursu koji se predvidja oko 25.
Firma ne bi mogla da izdrzi ni mesec dana razmene.
Jasni mi je da ce biti i ponudjeni OC na javnu prodaju ali me brine cime ce se zaintersovati novi kupci da uloze sredstva i kupe OC.
Problem je sto danas ceo svet od kriptovaluta ocekuje samo enormne dobiti i po 10 puta za godinu dana jer je BitCoin izazvao taj trend i niko nije ulozio ni u jednu Kriptovalutu samo zbog ocuvanja vrednosti.
Znamo da OC nece divljati sa kursom kao BitCoin i mislim da je to prelomna tacka odrzanja kursa koji ne bi doveo do unistenja vrednosti OC.
Znam da kompanijom upravljaju pametni ljudi i da znaju ( nadam se ) kako ce to izvesti ali ja kao laik nemam tu ideju i zato me i brine odrzanje kursa koji ce biti u momentu izlaska na berzu.
Jedna od moguscnosti je da OC bude baza za nove Kriptovalute kao sto je sada BiCoin za preko hiljadu Kriptovaluta i mislim da je to ono sto najvise i brine verne zastitnike BitCoina i pljuvace po OC ali sve je to samo moja teorija.
Izlazak na IPO je rizican pre nego se kurs pokaze stabilnim i odrzivim ali u slucaju uspeha mogao bi doneti ogroman priliv svezeg kapitala i deonica.
Jedna od mogucnosti je i Dealshaker ali za to bi on trebao biti bar 100 puta jaci nego sto je danas i da ponude budu toliko atraktivne da vlasnici OC nemaju potrebu da menjaju OC u neku of valuta ako mogu puno toga da kupe na Dealshakeru.
To bi opet znacili da bi se ponudjacima moralo obezbediti da mogu pokrivati osnovne troskove nabavke i sve troskove poslovanja a da zarada bude zadrzana u OC a to moze da obezbedi jedino kompanija ako bude imala dovoljno sredstava da se taj proces odrzi i obrce.
Ostaje da se nadamo da ce to ljudi iz uprave pametno odraditi.

Igorkrnic
Site Admin
Posts: 1857
Joined: Wed Jun 14, 2017 7:47 pm

Re: XcoinX

Post by Igorkrnic » Thu Sep 14, 2017 9:18 am

Bice to xcoinx verovatno ali ne interan već eksteran. Otvoren za sve.
Interan je već bio januara i cena je fluktirala samo u decimali a 3 miliona ljudi prodavalo je coine par hiljada ljudi koji su imali zarade na trading accountu i jos da su se uopste i logovali da kupe jer vecina su ostavljali autobuy tokena. Cena je bila stabilna jer je bilo limita, jer mogli smo maksimalno 6-15 coina na dan da stavljamo na Sell.
E sad sta ce biti kad se bude prodavalo celom svetu videcemo, samo da se resi brz depozit para na balance da moze da se kupi, da se ima gde potrositi coin i da merchanti imaju prioritet kod prodaje jer oni su bitni.
Takodje mora se dobiti zeleno svetlo od drzava. Limiti isto verujem da ce biti bar u pocetku ali eto opet neki kazu da nece.
Godinu dana koliko nas ceka je zaista dugo u ovoj industriji mnogo toga ce se promenuti.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 9 guests